Отзиви на студенти

Учебният стаж в София е едно неповторимо преживяване с незабравими емоции. Стажът беше наситен с много добре подготвена въвеждаща програма, която предполага първоначалното запознаване с бъдещата професия. Тя включваше учебни посещения в държавни институции и лекции на специалисти в областта на връзките с обществеността.  Аз и моите колеги имахме уникална възможност да бъдем запознати от високи професионалисти с особеностите и тънкостите на бъдещата ни професия. Радвам се, че имах възможност да посетя държавните институции и да се запозная  с работата им. Беше изключително интересно да се чуе как всяка една институция поддържа имиджа си. Бих искала да благодаря на ръководителя на магистърската програма доц. Георги Калагларски и на г-жа Павлета Кръстева за незабравимото преживяване и добрата организация.

Диана Герги

 

 

Проведеният стаж ни предостави уникалната възможност да се запознаем на живо със структурата, организацията и начина на работа на ПР отделите на върховите държавни институции в областта на политическия, стопанския и културен живот на държавата. Разгледаните въпроси и теми бяха с преобладаващо практическа насоченост, което ни позволи да почувстваме ежедневието на работата на ПР специалиста, обичайните проблеми, с които той се сблъсква, както и тежестта на отговорностите, които той носи.

Николай Кралчев

 

 

Накратко – стажът беше един изключително интересен опит за мен. Беше добре организиран и наситен със събития. Радвам се, че успяхме да разговаряме със специалисти в областта на PR, които обслужват политически лидери и да разберем как протича един техен работен ден.

Лекциите, които имахме, до една бяха също така интересни и се радвам, че се състояха.

Ако можех да повторя, бих желала да прекарам един ден, поне, в една от институциите, за да се запозная по-отблизо с процеса на работа. :)

Флора Дюлгерян

 

 

Срещите с професионалисти по връзки с обществеността в различни структури от национално значение,  ми показаха, колко разнообразна и динамична е работата на специалиста по ВО.  Имах възможност да посетя исторически и културно значими обекти за страната ни, да чуя лекции от доказани професионалисти в областта на културата и историята. Изминалите дни ми доказаха, колко голям трябва да е спектъра от знания и умения на един добър ПР и колко важни са контактите във всеки един аспект от дейността на специалиста по връзки с обществеността.

Велина Димова

 

Стажът надхвърли очакванията ми. Възможността, която имахме да се срещем със специалистите на PR отделите и прес центровете ни я намирам вдъхновяваща и мотивираща. Лекциите, които имахме бяха допълнение към вече получените знания. Единственият минус беше краткото време, с което разполагахме. Ако трябва да дам оценка на стажа, тя ще бъде отличен.

Силвия Иванова

 

Стажът  премина в невероятна последователност в периода от 13.06.2016 г-16.06.2016 г в гр.София под ръководството на доц. д-р Г. Калагларски. Бяха посетени институциите – Народно събрание, ФЖМК с полезна и образователна лекция, Министерски съвет, БНТ, Президенството, СБЖ, Стопанската камара, НИМ с интересните лекции на проф. Божидар Димитров и проф. Николай Овчаров. В края на стажа магистрите вече имаха представа как се прави ПР в различни ситуации. Имахме възможност да се срещнем с хора, доказали се в своята научна и професионална сферa.

Силва Йорданова

 

Отзив от стажа, проведен в гр. София

Изключително съм доволен от посещението на държавните институции.Рядък шанс човек да се запознае със специфичната  работа на Парламента, Президентството, Министерски съвет, БНТ. Водещите бяха изключително изчерпателни.

Владимир Вунчев
DSC_0068 DSC_0049 DSC_0045 DSC_0039 DSC_0030 DSC_0019 DSC_0009 DSC_0004 DSC_0026 DSC_0023 DSC_0002

Posted in новини.