DSC_0008

ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ПОСРЕЩНАХА МАГИСТРАНТИ НА ВСУ ”ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР”

DSC_0012

 

За поредна година ВСУ „Черноризец Храбър” предостави възможността за провеждане на учебен стаж на студентите от Магистърски програми „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса” и „Маркетинг и връзки с обществеността в образованието, науката и културата.

 

DSC_0008

 

В периода от 05 до 08 юни 2017 г. в София студентите имахa срещи и дискусии с представители на държавни институции, национални медии и ръководителите на ПР отделите им.

Магистрантите се запознаха с дейността на Пресцентровете на Народното събрание, Министерския съвет, Президентството на Република България, Българска стопанска камара, Националния статистически институт, както и на Дирекция „Публични комуникации” в Българска национална телевизия и Телевизия Bulgaria on Air.

 

DSC_0042

 

ПР експертите на държавните институции разказаха за естеството на работата си, показаха емблематични места и зали. На студентите направи впечатление, че всяко от учрежденията си има визуално утвърден профил и специфика.

Последвалата среща беше вълнуваща. Някога в миналото резиденция на Тодор Живков, днес внушителната сграда на Националния исторически музей посрещна студентите за събеседване с проф. Божидар Димитров. Лекцията и дискусията бяха на тема „Медийно митологизиране на реалности”.

 

DSC_0092

 

Безценен опит и практически съвети студентите научиха от Ани Алашка – ръководител „Връзки с обществеността” на Българска стопанска камара – институция, която ежегодно посреща стажанти и им дава възможност за първите стъпки в истинска работна среда, както и от ПР експертите Любомир Блатски от Националния статистически институт и д-р Надя Кантарева.

 

DSC_0058

 

Студентите имаха възможност да направят съпоставка и да усетят разликата между обществена и частна телевизия. Участваха в интересна дискусия с новинарския екип на БНТ 2, част от кампанията „Професия журналист“ и предаване на живо във фейсбук страницата на телевизията, както и по време на предаване в ефир в Телевизия Bulgaria on Air.

 

DSC_0046

 

Общото мнение на магистрантите е, че проведеният учебен стаж е една чудесна инициатива от страна на ВСУ „Черноризец Храбър“ и изказаха своята благодарност за добре организирания и проведен стаж.

Бъдещите PR-и получиха реална представа за тази специфична професия.

 

DSC_0027

Posted in Без категория.